PROTHESE TRAINING

Een amputatie is een heel ingrijpende gebeurtenis in een menselijk leven. Tijdens een eerste fase zorgt men in het ziekenhuis voor genezing van de wonde, preventie van spierverkortingen en aanpassing van de stomp. Nadien kan de effectieve gangrevalidatie met prothese starten.

Dit gebeurt eerst met een voorlopige prothese omdat de stomp nog van vorm gaat veranderen door vermindering in volume van spieren die minder gebruikt worden.

Daarna volgt de training met de definitieve prothese waarbij men streeft naar zoveel mogelijk zelfstandigheid en zelfredzaamheid voor de patiënt.

De eerste fase gebeurt deels in het ziekenhuis en deels thuis.

Vanaf dat de voorlopige prothese beschikbaar is, kan de revalidatie in de praktijk starten onder begeleiding van uw kinesitherapeut.

Natuurlijk geholpen. Natuurlijk zullen wij je helpen en we helpen je graag op een natuurlijke manier.

JE KAN HIERVOOR TERECHT BIJ
DAVID PIRART
PRAKTISCH
Bij je eerste bezoek breng je best volgende zaken mee : 
  • voorschrift van de arts
  • een klevertje van de mutualiteit
  • je identiteitskaart
  • eventueel verslagen van bijkomende onderzoeken die U onderging (RX, echo, CT, NMR)
  • sportieve kledij om gemakkelijk je oefentherapie te doen.

Wij vragen vriendelijk om op tijd te komen voor je gemaakte afspraak. Op die manier kunnen wij je maximaal verder helpen. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de praktijk, alsook een fietsenstalling.
Indien U verhinderd bent en uw afspraak niet kan nakomen, vragen wij U om deze minimum 24 uur van tevoren te annuleren. Zoniet zien wij ons genoodzaakt om dit aan te rekenen, weliswaar zonder tussenkomst van de mutualiteit.
HEEFT U EEN VRAAG?
NEEM CONTACT OP !

info@praktijkvangeyseghem.be

02/251.45.23