Kerst & Eindejaars Shopping

Met het Balance Program begeleiden we al meer dan 10 jaar mensen naar een nieuwe versie van zichzelf. Het is een programma waar je gewicht mee verliest, en het is ook veel meer dan dat. Het is een totaalaanpak, met langetermijnvisie waarbij gezondheid en bewustwording centraal staat. We streven niet naar een zo laag mogelijk gewicht, wel naar een idealer gewicht voor jou.

Ben jij nieuwsgierig naar het Balance Program en hoe het concept ontstaan is? Wij nemen jou mee in onze wereld.

Te mooi om waar te zijn?

Een tiental jaar geleden waren proteïnediëten ontzettend populair in België en Nederland. Met zo’n klassiek proteïnedieet kan je heel snel heel veel kilo’s kwijtspelen: een aantrekkelijk vooruitzicht voor wie kampt met overgewicht en komaf wil maken met die ongezonde kilo’s.

Bij RainPharma stelden we ons heel wat vragen bij dit soort diëten. Kan een dieet wel gezond zijn als je enkel snelle “nep-voeding” als shakes en snoeprepen eet? Wat doen al die moeilijk verteerbare eiwitten zoals caseïne en gluten op termijn met je lichaam? En wat als het dieet voorbij is? Heb je iets geleerd over hoe je een gezonde maaltijd opbouwt of grijp je gewoon terug naar die makkelijke snelle hap?

Het slankheidsideaal voorbij

Ook het beeld dat door klassieke proteïnediëten geschept wordt, stoorde ons. In onrealistische advertenties zag je enkel slanke mensen, vrolijk bijtend in een stuk nep-chocolade en dansend met centimeterlintjes. Slank zijn werd voorgesteld als een doel op zich, alsof je enkel gelukkig of goed kan zijn met de ‘juiste’ maten.

Begrijp ons niet verkeerd: ook graag (heel) slank willen zijn is ok. Het is een persoonlijke keuze die respect verdient en we zullen nooit oordelen over andere mensen in het algemeen.

Maar los van vooroordelen en discriminatie is het nu eenmaal zo dat overgewicht heel wat gezondheidsproblemen met zich kan meebrengen.

Eigenzinnig als we zijn, gingen we op zoek naar de gulden middenweg. Wat goed is aan het proteïnedieet (tegenwoordig spreken we van keto-dieet) behielden we, maar we bleven ver weg van nepvoeding en vervangmaaltijden als koekjes of dieetchips en lieten de foute beeldvorming achterwege.

Langetermijnvisie

Zo kwam het Balance Program tot stand: een programma met een eenvoudige maar rake filosofie dat een efficiënte en motiverende start combineert met een doordachte en haalbare langetermijnvisie.

De RainPharma shakes spelen daarbij een belangrijke rol. Het zijn geen snelle vervangmaaltijden maar handige hulpmiddeltjes op weg naar een gezond eetpatroon. Ze bevatten enkel de meest kwalitatieve eiwitten, zonder caseïne en gluten, zonder bewaarmiddelen of kunstmatige kleurstoffen en meestal zonder zoetstof of met stevia.

Een nieuwe gezonde start

Vanaf dag één kozen we ervoor om voluit in te zetten op pure onbewerkte voeding. Om het keto-proces op gang te brengen, waarbij je lichaam zijn eigen vetten aanspreekt voor energie, moeten we koolhydraten schrappen en dus ook fruit.

Gelukkig zijn de mogelijkheden op je bord nog steeds eindeloos. Je maaltijden bestaan uit een kleurrijke waaier aan groenten en andere pure voeding. Eiwitten – zowel uit “echte” voeding als uit onze shakes – beschermen je spiermassa en behoeden je voor een jojo-effect. Onze kwalitatieve voedingssupplementen zetten de kroon op het werk.

Het Balance Program als anti-dieet

We geven graag toe dat een afslankingsdieet volgen niet ideaal is. Er simpelweg een gezonde levensstijl op na houden, waarbij pure voeding en voldoende beweging centraal staan, is sowieso beter. Helaas is het niet altijd en voor iedereen even makkelijk om de kilo’s onder controle te houden. Genetische aanleg speelt een rol, maar soms weten mensen gewoon niet waar ze moeten beginnen of vinden ze moeilijk de motivatie.

Door gezonde onbewerkte voeding te eten en tegelijk je spiermassa te beschermen met kwalitatieve shakes, zal je snel gewicht verliezen. Maar dat is natuurlijk nog geen garantie dat de kilo’s die je kwijtspeelt er ook af blijven.

Voor een langdurig resultaat, is een gedragsverandering én tijd nodig. Dat begint met je oude eetgewoonten onder de loep te nemen en bereid te zijn daar ook écht iets aan te veranderen, maar ook met nieuwsgierig te zijn naar eten, naar de samenstelling van voeding en wat dat allemaal met ons lichaam doet.

Een motiverende start naar een langdurig resultaat

Deel 1, “de afslankingsperiode”, is te verwaarlozen in tijd, maar zorgt voor een motiverende start. Jouw positieve keuze naar een optimaal gewicht wordt snel beloond met een mooi resultaat. Daarna begint het echte werk. Afvallen kan vrij eenvoudig zijn, maar je nieuwe gewicht behouden vergt een ander soort inspanning.

Na de afslankingsperiode volgen “de verzilveringsperiode” (deel 2) en “de regel van twee” (deel 3). Meer dan 80% van het programma bestaat uit het aanleren en het volhouden van jouw nieuwe gewoontes. Dat bewustwordingsproces is het grootste deel van het werk én de sleutel tot succes. Stap voor stap leer je de voordelen inzien van een gezonde levensstijl. Je zal jouw ideaal gewicht bereiken en behouden, maar ook vitaler en fitter in het leven staan.

De voorbije jaren hielpen we duizenden mensen op weg en begeleidden we hen naar een gezonde levensstijl. Wil jij ook een nieuwe start? Wij helpen je graag. Je krijgt namelijk €100 korting als je in januari start met jouw Balance Program.

Neem contact op met een coach in jouw buurt via stores.rainpharma.com. Samen gaan jullie voor een nieuwe versie van jezelf!

Gezonde groetjes

Ik help jou graag het perfecte cadeau uit te zoeken !